logo-ccc-full-width

Challenge

‘Van liefde die pijn doet naar liefde die blij maakt’

De challenge waarin je leert verslavende relaties los te laten en gezonde relaties aan te trekken.

 

Is dit wat jij wilt? Meld je meteen hier aan.

4 dagen, 4 opdrachten, 4 meditaties en 4 webinars

Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je een e-mail van me met de inschrijflink voor de vier webinars.

Word ook lid van de besloten Facebookgroep van deze challenge.

Trek je steeds maar weer een partner aan die jou ongelukkig maakt?
Ik leer je graag wat de reden is dat je dit doet en hoe dit anders kan.

Van liefde die pijn doet naar liefde die blij maakt. Is dit wat jij wilt?
Meld je meteen hier aan.

Doe gratis mee!

Doe mee aan de challenge ‘Van liefde die pijn doet naar liefde die blij maakt’ van 10 tot en met 13 juni.

 

Waar? Vanaf je eigen pc laptop of tablet.

 

Wat gaan we doen?

Dag 1: Wat is relatieverslaving en wat is codependentie?

Ik leg je uit wat relatieverslaving en codependentie precies inhouden. Er heerst namelijk veel onduidelijkheid over de definities. Je leert de symptomen herkennen en hiernaast ontdek je wat het verschil is tussen de twee.

Dag 2: Wat zijn de gevoelens, gedachten ,gedragingen en thema’s die bij relatieverslaving en codependentie kunnen horen?

We gaan het hebben over gedrag en gevoelens die vaak voorkomen in relaties die meer pijn dan vreugde brengen.

Je kunt hierbij denken aan:

Boosheid

Verdriet

Eenzaamheid

Leegte

Angst

Machteloosheid

Hulpeloosheid

Pleasen

Controle

Verantwoordelijkheden overnemen

Jaloezie

Bindingsangst

Verlatingsangst

Ik ga je vertellen wat overlevingsstrategieën zijn en hoe je ze onbewust inzet om de pijn onder je verslavende relaties af te weren. Ook maak je kennis met het innerlijke kind, de innerlijke criticus en de innerlijke volwassene. Inzicht in deze deelpersoonlijkheden is de basis als je patronen wilt doorbreken. We sluiten het webinar af met een oefening delen werk zodat je inzicht krijgt in jouw persoonlijke strategieën .

Dag 3: Wat zijn grenzen en hoe stel je ze en behoud je ze?

We onderzoeken het symptoom moeite met gezonde grenzen. Wat zijn grenzen? Hoe stel ik ze? Hoe zorg ik dat een andere niet over mijn grenzen gaat en hoe behoud ik gezonde grenzen. Er zijn verschillende vormen van een beschadigd grenzen systeem die ik graag met je deel zodat je inzicht krijgt hoe dit systeem te helen.

We sluiten het webinar af met een meditatie rond het thema grenzen.

Dag 4 : Hoe neem je nu echt afscheid van verslavende relaties en hoe trek je gezonde relaties aan?

Je komt te weten welke drie stappen je moet zetten om voor een en voor altijd af te rekenen met relatieverslaving en codependentie patronen. Ik leg ook uit wat de drie vormen van onthouding zijn die hiervoor nodig zijn: gedragsmatig, emotioneel en spiritueel. Maar hoe nu verder? je weet het je snap het maar nu? Hoe neem je afscheid terwijl je hoofd het 1 zegt en je hart het ander. Tot slot doe ik je een aanbod waarmee je op weg kunt naar een leven vol liefde dat jou blij maakt!

 • Ik was aan het kijken naar webinar 2 van de challenge. Je had een wit/roze trui aan en je boog je steeds wat naar de camera toe en je sprak met een lieve stem.

   

  Ik lag op de bank te luisteren en keek zo naar dat beeld. Op een gegeven moment kreeg ik de associatie dat ik in een wieg lag en jij een lieve moeder was die over de wieg boog en lief tegen mij sprak. Daar werd ik heel rustig van en was erg fijn.

   

  Natuurlijk moet ik een moeder worden voor mijn eigen innerlijk kind maar dit was ook wel even prettig! ?

   

  Bedankt voor de mooie webinars!

 • Dank je Claudia. Ik ben 53 en heb vele destructieve relaties gehad met vrouwen met een stoornis, de laatste vernietigend met een verborgen narciste. Ik heb nu zoveel geleerd van jou in een hele korte tijd. Levens veranderend... dat merk ik nu al. Voor het eerst voel ik liefde opkomen voor mezelf.

   

  Liefs, Nancy

 • Beste Claudia, Heb net het derde webinar van de challenge gezien. Ik wil je complimenteren. In het oerwoud van coaches steek je er mijns inziens bovenuit. Mooi hoe je zoveel verschillende mensen weet aan te spreken die allemaal op een ander punt in hun ontwikkeling / reis zijn.

   

  Groetjes, Annette

 • ‘Een kraakhelder en genuanceerd boek over relatie- en liefdesverslaving’

  Ik heb dit boek met ontzettend veel plezier gelezen. Claudia weet complexe materie inzichtelijk te maken door gedragsdynamieken in kaart te brengen en bruikbare praktijkvoorbeelden aan te dragen.

  Het boek geeft niet één oplossing voor genezing, maar brengt alle manieren van zelfwerk samen en geeft vervolgens een genuanceerd beeld van de methoden die je kunt inzetten om duurzaam van liefdes- en relatieverslaving te helen.

  Omdat de schrijfster spreekt vanuit haar eigen ervaring voel je je als lezer werkelijk aangesproken. Vaak herkenbaar en vol nieuwe inzichten. Een van de beste boeken over deze thematiek die ik ooit las!

  Eveline Vreeburg Schrijver
 • Het was mij een waar genoegen om aan dit  “kleine meesterwerk” van Claudia Krumme mee te mogen lezen.

  Een van de weinige boeken die het hele spectrum van relatieverslaving, liefdeverslaving en co-dependentie zo helder en herkenbaar beschrijft!

  Met bovendien praktische toepassingen.

  Dit boek is een mooie aanvulling op mijn eigenwerkwijze als Psychodynamisch therapeut. De zienswijze sluit naadloos aan op mijn manier van werken vanuit mijn eigen levens ervaring.

  “Het zou zomaar vele levens een stuk gelukkiger kunnen maken.”

  Warme groet, Christel Pol

  Psychodynamisch therapeut
 • Het is een zoektocht om te ervaren wat jou helpt. Het mag voor een ieder verschillend zijn. Het boek geeft je handvaten na herkenning en erkenning bij het lezen. Daarna is het aan jezelf om stappen te blijven maken.

  Groetjes, Winny

 • Ik ben heel blij met de aanschaf van het boek. Ik heb bewust de keus gemaakt om patronen te doorbreken en daar is dit boek een heel fijn hulpmiddel bij. Ik om uit een narcistische relatie en ook mijn voorgaande relaties waren niet heel rooskleurig. Ik besef dat de weg voor verandering bij mijzelf ligt. Inmiddels heb ik verschillende video's bekken van je en helpt het mij om te zien waar ik sta en op terug te vallen als ik neig voor het bekende te kiezen. Ik heb nog een hele weg te gaan, met vallen en opstaan maar dit boek was een van de beste cadeau's de ik mijzelf heb gedaan in 2019.

  Lieve groet, Jantien

 • Je boek is zo goed! Ik had nooit gedacht dat ik zo helder mijn eigen aandeel in de problemen zou kunnen zien en daar dan ook nog mee aan het werk zou gaan. Het is zo mooi om te merken dat je het zelf allemaal doorleefd hebt. Dat maakt de kracht van het boek nog sterker. Je weet heel goed waar je het over hebt. Dat ademt door het hele boek heen en maakt de inhoud ook zo geloofwaardig.

  Groetjes, René van Drimmelen

 • Wat een fantastisch boek! Zeer dankbaar met de aanschaf. Enorm herkenbaar allemaal en geeft veel helder inzicht in je manier van doen en denken. Heb hem nog niet helemaal uit maar duurt niet lang meer want het is zeer verhelderend en helpend om bijv angstgedachten te mogen loslaten. De openheid van Claudia aan het begin over haar eigen verleden raakte mij ook. Heel dapper en ik ben blij dat het boek extra bevestigt dat ik ook ver ben in mijn herstelproces:) Onwijze dank Claudia voor dit superboek!

  Groetjes, Fien

 • Ik vond het boek heel erg goed. Ben er ontzettend blij mee. Voor het eerst een boek waar alle facetten bij elkaar komen, met alle verschillende tools om jezelf te helpen. In hele duidelijke taal. Ik zag hier en daar wat taal-slordigheden, maar die hebben mij niet gestoord, de inhoud is te goed.

  Groetjes, Hannie

 • Eindelijk een duidelijk en compleet boek, ik las het in één ruk uit en heb nog noot zoveel aantekeningen gemaakt. Herkenning, erkenning, veel aha's en ook confrontatie. Claudia, je noemt de dingen gewoon zoals ze zijn en neemt geen blad voor de mond. Dankzij dit boek heb ik eindelijk inzicht gekregen in mijn relaties en ben ik dit intussen verder aan het uitspitten bij een psychologe. Dankjewel!

  Groetjes, Hennie

 • Ik ben heel blij met je boek. Het leest vlot en makkelijk en de uitleg over de verschillen tussen verlatingsangst, bindingsangst en codependentie is heel duidelijk. Bedankt voor dit boek.

  Groetjes, Sonja

 • Hoi Claudia,

  Wat een geweldig boek. Ik ben er nog mee bezig. Het is te veel om in een recensie te benoemen. Ben zo ontzettend content met jou boek. Heb veel aan de oefening met het schrijven vanuit kleine lyaatje zodoende de warmte Liefde en rust te vinden door mijn volwassen ik. Ik ben niet alleen zeg maar! Onder de pijn zit/ is heel veel liefde. Dank je Claudia!!! Heb in een mail naar jou iets meer kleur gegeven. Het is een proces waar jou boek bij ondersteund!

  Lya
 • Dank je wel Claudia, heerlijke meditatie, zo'n aangename stem. Voor het eerst weer echte visualisatie gehad.Het sterkt me, vertrouwen in eigen kunnen en warme gloed in mijn hart en middenrif.

  Peggy
 • Je bent geweldig Claudia!

  Katleen
 • Dank je wel voor je uitleg 🙏🏻 Ik vond het weer een hele mooie meditatie. Ik heb hele mooie dingen gezien.

  Klaartje
 • Ik ben heel veel bewust geworden. Dank voor deze mooie dagen.

  Dounja
 • Claudia, Dank je wel! Ik heb heel erg veel aan je challenge gehad! Ik weet wat ik moet doen en durf open en met vertrouwen naar de toekomst te kijken.

  Jenny
 • Ik moest zo huilen tijdens de meditatie. Je bent een inspirator Claudia.

  Jolanda
 • Het was mooi om het jaar 2020 mee te beginnen hartelijk dank.

  Monique
 • Ik kan uren naar je luisteren! Dank je wel.

  Marit
 • Wederom fantastische webinars! Enorm bedankt!!!

  Debby
 • Fijne dag. Erg veel informatie. Geeft inzichten en mogelijkheden tot verandering.

  Groetjes,

  joke

   

 • De dag was heel leerzaam en helend.

  Zelfliefde is de sleutel tot geluk.

  Groetjes,

  Mila

 • Mooi event voelde vooral liefde. De adem sessie was super waardevol.

  Het was een hele fijne dag.

  Groetjes,

  Peter

 • Hele mooie dag met nieuwe inzichten. Ik zou het event aan iedereen aanraden. Leerzaam voor iedereen.

  Xxx

  Maria

 • Bij de binnenkomst voelde ik een hele positieve energie ik voelde dat ik welkom was. Ik heb hele mooie inzichten en herinneringen aan het event over gehouden. Ik zou het event zeker aanraden.

  Warme Groet,

  Jose

 • Wat een mooie dag. De innerlijk kind opdracht vond ik heel mooi.

  Ik voelde een hele warme band.

  Xxx

  Josefien

 • Heel leerzaam ook al zit je in een gezonde relatie komen er nog steeds dingen naar boven van vroeger. Ik zou het event alleen aanraden aan mensen die ook echt willen veranderen anders heeft het geen nut.

  Xxx

  Soraya

 • De dag is door mij als geweldig ervaren. Tot in de puntjes geregeld.

  ik zou het event aan iedereen aanraden. Boodschappen die duidelijk met iedereen gedeeld moeten worden.

  Vriendelijke Groeten,

  Marco

 • Interessante dag. Veel inzichten gekregen. Ik vond de meditatie tijdens het event heel fijn.

  Groetjes,

  Ellis

 • De dag was goed verzorgd in alle opzichten. De communicatie was heel fijn. Goede presentatie Claudia!

  Xxx

  Agnes

 • Het was een superdag. Wauw!

  Ik zou de dag zeker aanraden.

  Groetjes,

  Caroline

 • Top dag! Nieuwe inzichten gekregen. Ik zou de dag zeker aanraden.

  Groetjes,

  Annemiek

 • Super mooie dag. Inzichten gekregen. Ik wil je heel erg bedanken voor deze dag. De ademsessie was ook heel fijn.

  Groetjes,

  Eduard

 • Dank je wel, heerlijke meditatie, zo'n aangename stem. Voor het eerst weer echte visualisatie gehad.Het sterkt me, vertrouwen in eigen kunnen en warme gloed in mijn hart en middenrif.

 • Super dat ik deze video's zo vaak als ik wil opnieuw kan bekijken. Ik hoor altijd weer iets nieuws waar ik wat mee kan.

Praktische details

Elke dag van deze challenge houd ik van 9.00 tot 10.00 uur een live webinar. Via de chat kun je me al je vragen stellen over het onderwerp van die dag. Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je een e-mail van me met de inschrijflink voor de vier webinars.

Kun je er een keer niet bij zijn? Dat is natuurlijk jammer, maar geen enkel probleem: ik plaats een video van het webinar plus de opdracht, meditatie, of visualisatie in de Facebook groep en ik stuur ze per mail Zo kun je toch nog meedoen!

Elke dag krijg je een opdracht die je kunt delen in de besloten Facebookgroep. Dat is natuurlijk niet verplicht, maar het is wel een mooie kans om elkaars spiegel te zijn en van elkaar te leren!

 

Word lid van de Facebookgroep

Over Claudia

Mijn naam is Claudia Krumme. Ik ben 45 jaar, geboren en getogen in Amsterdam.

 

Al vanaf jonge leeftijd ben ik geïnteresseerd in de drijfveren van de mens. Waarom doen we wat we doen? En waarom doen we soms niet wat we eigenlijk diep van binnen zouden willen doen?

 

Tegelijkertijd werd ik aangetrokken tot spanning en heel veel avontuur. Hierdoor heb ik op jonge leeftijd niet gekozen voor de theoretische leerweg maar voor het ervaringsleren….

Voel je dat dit echt iets voor jou is? Meld je dan aan voor deze challenge!

Doe mee aan de challenge ‘Van liefde die pijn doet naar liefde die blij maakt’ en ontvang voortaan ook mijn mails over verslavende relaties, afhankelijkheidspatronen, verlatingsangst bindingsangst en nog veel meer.

 

De challenge waarin je leert om echt van jezelf te houden, zodat je de behoeften en wensen van anderen niet meer belangrijker maakt dan die van jouzelf.

Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je een e-mail van me met de inschrijflink voor de vier webinars.

Word ook lid van de besloten Facebookgroep van deze challenge.